OTOSAN Nasal Spray baby, 30ml

OTOSAN Nasal Spray baby, 30ml

8.52 (64.19 kn)

OTOSAN NASAL SPRAY BABY Sprej za dekongestiju nosa.

Mukoadhezivna hipertonična otopina.

Otosan baby sprej za nos je hipertonična otopina morske vode iz Bretanje, bogata eteričnim uljem naranče iz organskog uzgoja, aloe vera gelom iz organskog uzgoja, bakrovim glukonatom, karboksilmetil beta glukanom.

VIŠESTRUKO DJELOVANJE: umiruje, vlaži, ublažuje, čisti, razvodnjava sluz i štiti sluznicu.

Ne sadrži vazokonstriktore.

Ne dovodi do navikavanja niti ovisnosti (povratni učinak).

Pogodan u pedijatrijskom uzrastu, u periodu trudnoće i dojenja, za srčane bolesnike.

Ekološki spray, bez potisnog plina.

Medicinski proizvod

Datum proizvodnje i rok trajanja: otisnuto na ambalaži

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK
SKU: OT000010
Categories: ,
Share:
Opis
Additional Info
Reviews
Opis

OTOSAN Nasal Spray Baby, 30ml Hipertonična otopina morske vode iz Bretanje s aloe vera gelom i eteričnim uljem naranče iz organskog uzgoja, bakrovim glukonatom i karboksilmetil-beta glukanom.

Namjena.

Medicinsko sredstvo Otosan Nasal Spray Baby namijenjeno je za dekongestiju nosa za lokalnu uporabu. Spaja svojstva hipertonične otopine morske vode iz Bretanje s kombiniranim djelovanjem aloe vera gela iz organskog uzgoja, eteričnog ulja naranče iz organskog uzgoja, bakrovog glukonata i karboksimetil-beta glukana.

Višestruko djelovanje spreja za nos Otosan Nasal Spray Baby ispoljava se lokalno; ovaj sprej dezinficira nosnice, oslobađa nos od prekomjerne sluzi i pomaže smanjenje kongestije nosa. Zahvaljujući blagoj formulaciji, bez vazokonstriktora ovaj proizvod se posebice indicira u pedijatrijskoj dobi, kod trudnica ili dojilja i kod srčanih bolesnika; u ovim slučajevima, prije uporabe predmetnog medicinskog sredstva preporuča se uvijek konzultirati liječnika.

Ne sadrži propelente.

Indikacije. Otosan Nasal Spray Baby je indiciran kao prvi pomoćni tretman u prisutnosti upalnih procesa kao što su rinitisi različitog porijekla (virusni, bakterijski ili alergijski), upala sinusa i suha nosna sluznica, čak i nakon kirurških zahvata.

Doziranje. 1 uštrcavanje u nosnice 2-4 puta dnevno, 10-15 dana. Opis.

Otosan Nasal Spray Baby je koristan kao pomoćno sredstvo za tretiranje akutnog rinitisa ili rinosinusitisa, bez obzira na uzrok njihovog porijekla. Komponente spreja pomažu izbacivanje viška sekreta, te imaju zaštitno, ublažavajuće i umirujuće djelovanje. Istodobno, Otosan Baby sprej za nos čisti nosnu šupljinu zahvaljujući hipertonicitetu otopine i djelovanju pojedinih komponenti koje izazivaju lučenje vode iz sluznice, razvodnjavaju nakupljenu sluz i pridonose uklanjanju virusa, bakterija, peludi, makro i mikro čestica.

Ovo medicinsko sredstvo korisno je i u slučajevima prekomjerne suhoće nosne sluznice. Otosan Nasal Spray Baby dovodi do olakšanja i stvara nepovoljni ambijent za rast bakterija te tako sprječava napredovanje bolesti. Tolerantnost. Zahvaljujući tome što ne sadrži vazokonstriktore, te blagom djelovanju svojih aktivnih principa Otosan Nasal Spray Baby je iznimno tolerantnan proizvod, čiji kolateralni efekti i kontraindikacije nisu do danas poznati; učestala uporaba ovoga spreja ne dovodi do ovisnosti i rizika “povratnog efekta”.

Upute za uporabu.

Ispuhati nos prije štrcanja. Uštrcati otopinu u obadvije nosnice, držeći glavu u okomitom položaju. Nakon uštrcavanja, lagano pritisnuti kažiprstom na nosnicu, kako bi se otopina ravnomjerno raznijela po čitavoj nosnoj sluznici. Nakon uštrcavanja blago i trenutačno peckanje je normalna reakcija. Nakon uporabe isprati štrcaljku i osušiti je papirnom maramicom.

Upozorenja i mjere opreza.

Pohraniti medicinsko sredstvo na sobnoj temperaturi na suhom mjestu, podalje od izvora izravne svjetlosti i izvora topline. Držati izvan dometa djece. Samo za vanjsku uporabu. Ne gutati. Paziti da ne dođe u dodir s očima. Ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka proizvoda. Ne koristiti na način i u svrhe koje proizvođač izričito nije naveo u ovim uputama za uporabu. Trenutno nisu poznate kontraindikacije na uporabu sastojaka sadržanih u Otosan Baby spreju za nos u trudnoći ili tijekom dojenja; u ovim slučajevima, prije uporabe proizvoda, konzultirati liječnika. U slučaju neželjenih reakcija prekinuti uporabu. Proizvodi koji sadrže divalentne metale kao što je bakar uglavnom su sigurni, ali bi u rijetkim slučajevima mogli dovesti do anosmije; u slučaju neželjenog učinka, odmah prekinuti uporabu i konzultirati liječnika.

Bočica je namijenjena isključivo za osobnu uporabu; u suprotnom bi mogla biti prenositelj infekcije. Višestruko djelovanje za blago čišćenje nosnica i brzi dekongestivni učinak. Morska voda (koncentrat) = Čisti i ublažava Morska voda korištena u formulaciji spreja potiče iz mora Bretanje, njen sastav je sličan fiziološkoj otopini, a ona je posebno bogata mineralnim solima i oligoelementima potrebnim našem organizmu. Morska voda u hipertoničnom obliku čisti nosnice i uklanja prašinu i pelud, te pomaže mukocilijarni klirens, razrjeđuje višak sluzi pridonoseći njezinom izbacivanju. Aloe Vera Gel iz organskog uzgoja = Štiti i vlaži Polisaharidi koji se nalaze u Aloe Vera gelu međusobno djeluju s mucinom koji se nalazi na površini nosnih šupljina i stvara adhezivni gel koji štiti sluznicu od nadražujućih tvari i mikroorganizama. Nadalje, ovaj zaštitni sloj vlaži iritiranu površinu, smanjuje bol, upalu i otekline. Eterično ulje naranče iz organskog uzgoja = Umiruje i čisti Eterično ulje naranče ističe se po svom svježem mirisu agruma.

Jedno od brojnih svojstava je i zaštita od vanjskih utjecaja kao što su mikrobi i bakterije. Nadalje, poznato je po svom umirujućem djelovanju, smanjuje napetost i suzbija nesanicu, koje mogu nastati istodobno s prehladom. Bakrov glukonat = Štiti sluznicu Bakrov glukonat je oligoelement koji štiti nosnu sluznicu budući predstavlja toksičnu tvar za mnoge patogene mikroorganizme kao što su virusi gripe i adenovirus. Karboksimetil-beta glukan = Razvodnjava sluz i ima mukoadhezivno djelovanje U pitanju je derivat betaglukana, odnosno polisaharid dobiven ekstrakcijom kvasa i gljivica iz stanične stjenke. Razvodnjava nosni sekret i pridonosi mukocilijarnom klirensu, odnosno pokretanju i izbacivanju sekreta. Nadalje, zahvaljujući vlastitom mukoadhezivnom svojstvu, pridonosi otpuštanju ostalih komponenti iz formulacije, te jamči stupnjevito i učinkovitije djelovanje proizvoda.

Otosan Baby sprej za nos je medicinsko sredstvo s oznakom EZ. Ocjena sukladnosti jamči da ovaj sprej ispunjava zahtjeve Europske direktive 93/42/EEZ o medicinskim sredstvima. Zbrinjavanje Istekli sprej za nos ili sprej za nos za eliminirati mora se zbrinuti prema pravilima za zbrinjavanje otpada Lokalnog tijela za zbrinjavanje otpada.

Nipošto ne bacati proizvod ili njegovo pakiranje u okoliš.

Additional Info
Reviews

Recenzije

Još nema recenzija.

Napiši recenziju

Item added to cart View Cart Checkout