Pomoć kod bolesti putovanja

Sea – Band

Putovanje je lakše nego ikad prije, ali bez obzira koje prijevozno sredstvo koristite, ako patite od mučnina na putovanju to može biti vrlo neugodno iskustvo.
Rani znakovi bolesti putovanja uključuju mirnoću, glavobolje, pospanost nakon čega često slijedi nekontrolirano povraćanje. Lijekovi protiv mučnine mogu izazvati nuspojave, kao što je pospanost, pa nisu pogodni za svakoga.

Akupresura se koristi u kineskoj medicini već više od 4000 godina. Sea- Band radi na principu kontinuiranog pritiska pomoću plastičnog okruglog dijela narukvice na P6 (Nei – Kuan) akupresurnu točku, između dviju središnjih tetiva u blizini zgloba. Poznata točka za sprječavanje osjećaja mučnine. Sea – Band je prikladan za odrasle i djecu. Kliničko ispitivanje provedeno kod djece u dobi od 2-15 godina za koje je poznato da pate od mučnine na putovanju, pokazala su izuzetne rezultate u 88,7% slučajeva.

Što uzrokuje mučnine na putovanju ?

Mučnina, vrtoglavica i povraćanje uzrokovane bilo kojim oblikom prijevoza rezultat su krivih informacija u mozgu. Iako vi mirno sjedite u sjedalu, vaša osjetila govore vam da se krećete. Rezultat mučnina osjećaju i djeca i odrasli.

 • U automobilima ili autobusima sjedite na prednjem sjedalu, u vlakovima uvijek u smjeru u kojem se putuje .
 • Udahnite svježi zrak ako je moguće , otvorite prozor ili ostanite vani na palubi broda .
 • Nemojte jesti teške ili masne obroke prije putovanja .
 • Držite djecu zauzetu igranjem igara i gledanje kroz prozor može pomoći .
 • Ono što je najvažnije nosite Sea-Band na putovanju. Isprobajte, stvarno djeluje.

U kliničkom ispitivanju jutarnje mučnine smanjene su 70 % kod žena koje su koristile Sea-Band

Jedan od najučinkovitijih tretmana bez lijekova je Akupresura

Sea–Band kod jutarnje mučnine

 • Ne sadrže lijek, bez nuspojava
 • Jednostavan za uporabu
 • Klinički ispitan

Mnoge trudnice pate od jutarnjih mučnina , a većina osjeti olakšanje oko 14. tjedna trudnoće. Nažalost, kod nekih trudnica mučnina i povraćanje   može se nastaviti tijekom cijele trudnoće .

Većina žena vrlo je oprezna u korištenju lijekova zbog sigurnosti i zdravlja njihova djeteta. Znanstvena istraživanja pokazala su kako je jedan od najučinkovitijih tretmana bez lijekova akupresura na P6 (Nei – Kuan) točku između dviju središnjih tetiva u blizini zgloba.

U Velikoj Britaniji prvo znanstveno istraživanje dokazalo je korisnost akupresure za ovo stanje, istraživanje je proveo pokojni profesor John Dundee iz Queens University u Belfastu . Talijanska istraživanja dokazala su učinkovitost i smanjenje jutarnje mučnine kod 70 % žena koje su koristile Sea-Band. Plastični okrugli dio narukvice Sea-Band vrši stalan pritisak na točku, kojom pridonosi olakšavanju osjećaja mučnine .

Sea-Band kod postoperativne mučnine i kemoterapije

 • Ne sadrže lijek, bez nuspojava
 • Jednostavan za uporabu
 • Klinički ispitan

Unatoč modernim tehnikama , mnogi pacijenti pate od mučnina i povraćanja nakon operacija pod općom anestezijom , posebno u kombinaciji s lijekovima za ublažavanje boli. To može značiti da bolesnici trebaju ostati u bolnici dulje nego što je očekivano , a posebno nakon operacije . Sea- Band može spriječiti osjećaj mučnine u ovim slučajevima, pa zašto ne bi razgovarali sa svojim liječnikom o korištenju narukvice ? Slično tome, lijekovi koji se koriste za liječenje pacijenata oboljelih od karcinoma često izazivaju mučninu i povraćanje . Medicinske sestre i liječnici potiču korištenje Sea-Band narukvice jer pomaže pacijentima ublažiti nuspojave, pozitivna reakcija na liječenje i oporavak. Sea-Band koristiti provjerene i testirane principe akupresure za ublažavanje i sprječavanje mučnina.

KLINIČKI ISPITANO
PREPORUKA OD STRANE ZDRAVSTVENIH STRUČNJAKA
 • Ne sadrže lijek, bez nuspojava
 • Jednostavan za uporabu

Sea – Band dijete
Sea – Band mama
Sea – Band odrasli