Renarthro® med za očuvanje zdravlja zglobova i kostiju, 250 gr

SKU: FV00004.
Kategorije: , .

Renarthro® med za očuvanje zdravlja zglobova i kostiju, 250 gr

5.00 od 5 Na temelju 1 ocjene

139.00Kn

Renarthro® med je dodatak prehrani s tamjanom, smirnom i kolostrumom, a namijenjen je očuvanju zdravlja i kostiju. Vitamin C  doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

 

Renarthro® med je dodatak prehrani namijenjen očuvanju zdravlja zglobova i kostiju. Ovaj dodatak prehrani u svom sastavu sadrži med, kolostrum, ekstrakt smole tamjana, ekstrakt smole smirne (ekstrakt balzamovog drveta), vitamin C.

Tvrtka Farmavita d.o.o. otkrila je da kombinacija s ekstraktom tamjana i ekstraktom balzamovog drveta (smirne) pokazuje znatna sinergijska svojstva, te znatno bolju efikasnost u odnosu na kombinaciju s glukozaminom i kondroitinom.

Ekstrakt tamjana se dobiva iz aromatične smole drveta porodice Boswellia. U tradicionalnoj ayurvedskoj medicini koristi se kao biljka koja djeluje kao analgetik, te ima protuupalna svojstva. Prema kliničkim podacima medicinska primjena tamjana istražuje se u liječenju artritisa, bronhijalne astme, Chronove bolesti i ulcerativnog kolitisa. U Monografijama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i indijskoj farmakopeji naveden je kao sredstvo za pomoć kod artritisa.

Ekstrakt balzamovog drveta (smirne) se dobiva iz mirisne smole koja se prikuplja s različitih vrsta drveća porodice Commiphora. U tradicionalnoj medicini smirna se spominje kao biljka koja liječi simptome menopauze, artritičnu bol, diareju, umor, glavo.bolju, bolesti žuči i probave. Zbog toga je smirna uvrštena u Monografije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) odabranih medicinskih biljaka. 

Kolostrum je prvo mlijeko koje stvaraju mliječne žlijezde sisavaca u kasnoj trudnoći ili neposredno prije porođaja. Kolostrum je mješavina imunoloških faktora, faktora rasta kao i važnih hranjivih sastojaka koji osiguravaju jačanje imunološkog sustava te potiču zdravlje, vitalnost i rast novorođenčadi. Kolostrum sadrži različite imunološke faktore kao što su imunoglobulin, laktoferin, kao i polipeptide bogate prolinom. Polipeptidi bogati prolinom (PRPs) posjeduju jedinstvenu sposobnost moduliranja imunološkog sustava tako što djeluju kao signalne molekule koje po potrebi aktiviraju ili deaktiviranju imunološki sustav. Kolostrum koji se nalazi u proizvodu Renarthro® obrađuje se patentom zaštićenim procesom u kojem se uklanjaju neaktivne masti, a povećava se količina polipeptida bogatih prolinom. Kao rezultat ovog procesa je kolostrum koji sadrži 3 do 4 puta više polipeptida bogatih prolinom (PRPs) u usporedbi s drugim kolostrumima.

Vitamin C ima važnu ulogu u biosintezi kolagena, temeljnog proteina vezivnog tkiva  nužnog za izgradnju i zaštitu kosti i zglobova. O biološkim učincima vitamina C već se mnogo toga zna. Dobro je poznata njegova zaštitna uloga pri oksidativnom stresu, te njegov utjecaj na hormonski sustav kao i mnoge druge korisne funkcije. U našem organizmu vitamin C je uključen u više od 300 bioloških procesa.  

Med se tradicionalno dugi niz godina koristi kod liječenja raznih bolesti, a suvremena znanost i studijama ukazuje na antiseptička i antimikrobna svojstva meda. Poznati su povoljni učinci meda kod infekcija grla i usne šupljine te kašlja, a u narodnoj medicini ističu se njegovi pozitivni učinci kod tretmana ulkusa i rana te pri liječenju kolitisa.

Najbolji rezultati kod primjene se postižu u kombinaciji s Renarthro® kapsulama ili Renarthro® Ice-Gelom.

Upute za uporabu: Renarthro® med uzima se po 2 čajne žličice na dan, nakon jela.

Sastojci: cvjetni med 92.5%, ekstrakt tamjana (Boswellia serrata), ekstrakt balzamovog drveta (Commiphora spp.), kolostrum, vitamin C.

Čuvanje i rok valjanosti: Čuvati na suhom tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata male djece. Rok valjanosti naveden je na pakiranju.

Upozorenje: Proizvod ne smiju koristiti osobe alergične na mlijeko ili na neki od sastojaka. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama, te osobama mlađim od 12 godina.

Proizvođač: Farmavita d.o.o., Zagorska 52, Samobor, Hrvatska, u suradnji s PIP d.o.o., Hrvatska (proizvodnja).

Brand

Renarthro

1 review for Renarthro® med za očuvanje zdravlja zglobova i kostiju, 250 gr

Koristim ga mjesec dana, super je!

Napiši recenziju