Renarthro med 250g

“RIVIERA, Švedska grenčica 250ml” je dodano u vašu košaricu.

Renarthro med 250g

139.00Kn

Renarthro med pomaže održati zdravlje zglobova i kostiju. 

Aktivni sastojci poput proteina iz mlijeka, ekstrakta tamjana i smirne te L-lizin znanstveno dokazano djeluju na očuvanje zdravlja zglobova i kostiju.

Dodatak prehrani.

Renarthro med je dodatak prehrani namijenjen očuvanju zdravlja zglobova i kostiju.

Ovaj dodatak prehrani u svom sastavu sadrži med, proteine sirutke, ekstrakt smole tamjana, ekstrakt smole smirne (ekstrakt balzamovog drveta) te amonokiselinu lizin u svrhu korekcije okusa.

Proteini iz mlijeka – Osteol™ je patentirani i znanstveno istražen ekstrakt proteina iz kravljeg mlijeka i/ili sirutke. Osteol™ u visokom postotku sadrži protein laktoferin koji je prirodno prisutan u mlijeku i suzama.

Kliničko isptivanje Osteola™ provedeno je na  57 osoba, muškaraca i žena, starijih od 50 godina, koji su patili od blagog do srednje jakog osteoartritisa koljena.  Ispitavanje je pokazalo da Osteol™ u kombinaciji s glukozaminom i kondroitinom kod učesnika ispitivanja smanjio bolove. Efikasnost smanjenja bolova usporediva je s rezultatima koji se postižu s lijekom ibuprofen.

Istraživanje je pokazalo da Osteol™:

  • u uvjetima stresa izazvanog upalom povećava zaštitu hondrocita za 25 do 95%,
  • inhibira enzime koji razgrađuju hrskavicu (metaloproteinaze) i na taj način smanjuje degeneraciju hrskavice,
  • u uvjetima upale pojačava ekspresiju gena uključenih u zaštitu hrskavice, te značajno smanjuje ekspresiju gena uključenih u degeneracju hrskavice.

Tvrtka Farmavita d.o.o. je  otkrila je da formulacija Osteola™ u kombinaciji s ekstraktom tamjana i ekstraktom balzamovog drveta (smirne) pokazuje znatna sinergijska svojstva, te znatno bolju efikasnost u  odnosu na kombinaciju s glukozaminom i kondroitinom.

Ekstrakt tamjana se dobiva iz aromatične smole drveta porodice Boswellia.

U tradicionalnoj ajurvedskoj medicini koristi se kao biljka koja djeluje kao analgetik, te ima protuupalna svojstva.

Prema kliničkim podacima medicinska primjena tamjana istražuje se u liječenju artritisa, bronhijalne astme, Chronove bolesti i ulcerativnog kolitisa.

U Monografijama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i indijskoj farmakopeji naveden  je kao sredstvo za pomoć kod artritisa.

Ekstrakt balzamovog drveta (smirne) se dobiva iz  mirisne smole koja se prikuplja s različitih vrsta drveća porodice Commiphora.

U tradicionalnoj medicini smirna se spominje kao biljka koja liječi simptome menopauze, artritičnu bol, diareju, umor, glavobolju, bolesti žuči i probave.

Zbog toga je smirna uvrštena u Monografije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) odabranih medicinskih biljaka.

L-lizin je esencijalna amino kiselina koja igra važnu ulogu u pravilnom rastu i razvoju te je važna za produkciju L-karnitina, amino kiseline koja je esencijalna za pretvorbu masnih kiselina u energiju i metabolizam kolesterola.

Lizin također pomaže pri apsorpciji kalcija u tijelu te je važan za proizvodnju kolagena, supstance važne za kosti i vezivno tkivo uključujući kožu, tetive i hrskavicu.

 Med se tradicionalno dugi niz godina koristi kod liječenja raznih bolesti, a suvremena znanost i studijama ukazuje na antiseptička i antimikrobna svojstva meda.

Poznati su povoljni učinci meda kod infekcija grla i usne šupljine te kašlja, a u narodnoj medicini ističu se njegovi pozitivni učinci kod tretmana ulkusa i rana te pri liječenju kolitisa.

Najbolji rezultati kod primjene se postižu u kombinaciji sa Renarthro kapsulama ili Ice-Gelom.

Upute za uporabu: Renarthro med uzima se po 2 čajne žličicu na dan, nakon jela.

Sastojci: cvjetni med 92.5%, ekstrakt tamjana (Boswellia serrata), ekstrakt balzamovog drveta (Commiphora spp.), kolostrum, vitamin C.

Način čuvanja: Čuvati na suhom tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C, izvan dohvata male djece.

Upozorenje: Proizvod ne smiju koristiti osobe alergične na mlijeko ili na neki od sastojaka. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama, te osobama mlađim od 12 godina.

Proizvođač: Farmavita d.o.o., Zagorska 52, Samobor, Hrvatska, u suradnji s PIP d.o.o., Hrvatska (proizvodnja).

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Renarthro med 250g”