OTOSAN® NASAL SPRAY, 30ml

SKU: OT000009.
Kategorije: , .

OTOSAN® NASAL SPRAY, 30ml

62.90Kn

Prirodno dekongestivno djelovanje. Smanjuje natečenost sluznice nosa. OTOSAN® NASAL SPRAY je 2,2% hipertonična otopina morske vode iz Bretanje, obogaćena prirodnim biljnim sastojcima: Aloe vera i crni ribiz, ulje planinskog bora, čajevac (Tea Tree) i eterična ulja limuna. Prirodno višenamjensko djelovanje: umiruje, hidratizira, ublažava, čisti, njeguje. Bez vazokonstriktora. Ne izaziva naviku ili ovisnost (povratni učinak). Ekološki spray, bez potisnog plina.

 

INDIKACIJE: OTOSAN® NASAL SPRAY se upotrebljava kao prvi pomoćni tretman  u slučaju upale sinusa i drugih upalnih procesa kao što su prehlade različitih uzroka i hunjavica, te za njegu nakon kirurških zahvata.

DOZIRANJE: Uštrcati 1 - 2 doze za svaku nosnicu najviše 4 puta dnevno.

OPIS: Hipertonična otopina u dodiru sa začepljenim nosnicama izaziva lučenje vode, izvlači višak sekreta, razrjeđuje nakupljenu viskoznu sluz razvodnjavajući je i pridonosi normaliziranju nateklih stanica. Smanjenje viskoznosti sluzi poboljšava mukcilijarni klirens i pridonosi uklanjanju virusa, bakterija, peludi, makro i mikro čestica. Zahvaljujući uklanjanju viška sekreta i tretiranju sluznice prirodnim tvarima koje stvaraju nepovoljnu sredinu za razvoj bakterija (ili mikroba), OTOSAN® NASAL SPRAY dovodi do olakšanja, sprječava egzacerbaciju. Zahvaljujući tome što ne sadržava vazokonstriktore, te prirodnom djelovanju biljnih ekstrakata  i eteričnih ulja prirodnog porijekla, OTOSAN® NASAL SPRAY je iznimno tolerantan proizvod čija česta uporaba ne dovodi do ovisnosti i rizika od pojave "medikamentoznog rinitisa".

UPUTE ZA UPORABU: Prije uštrcavanja spraya ispuhati nos. Uštrcati otopinu u nosnice brzim  i energičnim pokretima i duboko udisati držeći glavu u uspravnom položaju. Nakon uštrcavanja duboko udahnuti zatvorenih usta i kažiprstom pritisnuti drugu nosnicu, kako bi se otopina ravnomjerno nanesla po čitavoj nosnoj sluznici. Nakon uporabe isprati toplom vodom nastavak za nos i osušiti ga papirnatom maramicom.

UPOZORENJE: Koristiti na sobnoj temperaturi (20ºC - 25ºC). Ne izlagati bočicu izvorima topline. Ne koristiti za djecu mlađu od 12 godina. Čuvati izvan dohvata djece. Samo za vanjsku uporabu. Izbjegavati dodir s očima. Ne koristiti u slučaju dokazane preosjetljivosti na neke od sastojaka.  Nemojte koristiti ako ste preosjetljivi na mekušce i/ili ljuskare. Nije za oralnu uporabu. Koristiti isključivo u svrhe i namjenu navedenu u uputama proizvođača. Bočica je strogo za osobnu uporabu: u suprotnom bi mogla biti prenositelj infekcije. Trenutno nisu poznate nuspojave prilikom uporabe sastojaka sadržanih u  OTOSAN® NASAL SPRAY-u u trudnoći ili tijekom dojenja. U slučaju nuspojava prekinuti liječenje.

MEDICINSKI PROIZVOD "CE"

Datum proizvodnje i rok trajanja: Otisnut na ambalaži.

Sadržaj: 30 ml

Proizvođač i zemlja podrijetla: OTOSAN, Via dela Scavi 32, 47122 Forli, Italija

Brand

Otosan

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “OTOSAN® NASAL SPRAY, 30ml”