Pedilin šampon protiv uši, 100 ml

SKU: 709891.

Pedilin šampon protiv uši, 100 ml

42.50Kn

Pedilin šampon protiv uši (samo za vanjsku primjenu) djeluje na nervni sustav velikog broja insekata. Napada brzo i vrlo je učinkovit pri uništavanju ušiju i jajašca (gnjida). Zbog svoje djelotvornosti i jednostavne upotrebe pogodan je za upotrebu kod male djece i odraslih.

 

Sastav (INCI): Permethrinum (permetrin) 1%, Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Propyiene Glycol, Cocamide DEA, Cocamide MEA, Glycol Distearate, Laureth 10, Permethrin, Imidazolidinyl Urea, Citric Acid, Parfum, Formaldehyde.

Djelovanje: Pedilin šampon sadrži insekticid permetrin koji spada u sintetičke piretroide. On djeluje na nervni sustav kod velikog broja insekata. Napada brzo i vrlo je učinkovit pri uništavanju ušiju i jajašca (gnjida). Zbog svoje djelotvornosti i jednostavne upotrebe pogodan je za upotrebu kod male djece i odraslih. Toksičnost je vrlo mala, jer je mala apsorpcija. Pedilin šampon se upotrebljava za uklanjanje i prevenciju.

Uputstvo za upotrebu:  Prije upotrebe dobro protresite bočicu. Nanesite 25 ml šampona (ako je kosa duga, potrebno je nanijeti 50 ml) na prethodno mokru i ručnikom dobro obrisanu kosu. Nježno masirajte i ostavite djelovati 10 minuta. Nakon toga dobro isperite kosu čistom vodom. Dok je kosa još mokra, počešljajte je. Time ćete ukloniti mrtve uši i gnjide. Rukom ukloniti zaostale uši i gnjide. Kosu sušiti na zraku. Ne sušite kosu sušilom, jer ćete u protivnom ukloniti aktivnu supstancu koja djeluje na uništavanje uši i gnjida. Ako je potrebno postupak ponovite nakon 7 - 14 dana. Četke i češljeve također operite Pedilin šamponom. Promijenite ručnike, odjeću i posteljinu. Preventivno neka cijela obitelj opere kosu Pedilin šamponom.

Nuspojave i pomoć: Ako preparat prilikom korištenja dođe u kontakt s očima, može Vas iritirati. Isperite oči čistom vodom ili u fiziološkoj otopini kroz 10 minuta. Potražite liječničku pomoć. Osobe koje nose kontaktne leće, moraju ih izvaditi. Ukoliko netko slučajno popije preparat, neophodna je pomoć liječnika.

Mjere upozorenja i ostale upute: Proizvod se ne smije upotrebljavati ako ste alergični na neki od navedenih sastojaka. Prilikom upotrebe šampona paziti da ne dođe u kontakt s očima, nosom i ustima. Zaštitite lice ručnikom. Ukoliko dođe do kontakta s očima, odmah ih isperite vodom. Posebno budite pažljivi prilikom upotrebe šampona kod djece. Za upotrebu kod djece mlađe od 2 godine, trudnica i dojilja potrebno je konzultirati liječnika. U rijetkim slučajevima moguća je pojava svrbeži vlasišta i crvenilo nakon upotrebe šampona. Nuspojave su u većini slučajeva blage i kratko traju i slične su reakciji kad imate uši.

Čuvati na temperaturi do 25º C, zaštićeno od svjetlosti. Čuvajte izvan dohvata male djece.

Nakon upotrebe operite čistom vodom sve češljeve i ostali pribor koji ste upotrebljavali za uklanjanje ušiju.

Sadržaj pakiranja: 100 ml

Medicinski proizvod

Proizvođač i zemlja podrijetla: KRKA d.o.o., Šmarješka cesta 6, Novo mesto, Slovenija

 

 

 

 

 

 

Brand

Krka

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Pedilin šampon protiv uši, 100 ml”