PEDILIN šampon protiv uši, za vanjsku primjenu

Sastav (INCI):

Permenthrinum (permetrin) 1%, Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Propylene Glycol, Cocamide DEA, Cocamide MEA, Glycol Distearate, Laureth 10, Permethrin, Imidazolidinyl Urea, Citric Acid, Parfum, Formaldehyde.

Djelovanje:

Pedilin šampon protiv uši sadrži insekticid permetrin, koji spada u sintetičke piretroide. On djeluje na nervni sustav kod velikog broja insekata. Napada brzo i vrlo je učinkovit pri uništavanju ušiju i jajašca (gnjida). Zbog svoje djelotvornosti i jednostavne upotrebe pogodan je za uporabu kod pojave ušiju kod male djece i odraslih. Toksičnost je vrlo mala, jer je mala apsorpcija. Pedilin šampon upotrebljava se za uklanjanje i prevenciju.

Uputstvo za upotrebu:

Prije upotrebe dobro protresite bočicu. Nanesite 25 ml šampona (ako je kosa duga, potrebno je nanijeti 50 ml) na prethodno mokru i ručnikom dobro obrisanu kosu. Nježno masirajte i ostavite djelovati 10 minuta, a nakon toga dobro isperite kosu čistom vodom. Dok je kosa još mokra, počešljajte je, jer ćete time ukloniti mrtve uši i gnjide. Rukom ukloniti zaostale uši i gnjide. Kosu sušiti na zraku. Ne sušite kosu sušilom, jer ćete u protivnom ukloniti aktivnu supstancu koja djeluje na uništavanje uši i gnjida. Ako je potrebno, postupak ponovite nakon 7-14 dana. Četke i češljeve također operite Pedilin šamponom. Promijenite ručnike, odjeću i posteljinu. Preventivno neka cijela obitelj opere kosu Pedilin šamponom.

Nuspojave i pomoć:

Ako preparat prilikom upotrebe dođe u kontakt s očima, može Vas iritirati. Isperite oči čistom vodom ili u fiziološkoj otopini kroz 10 minuta. Potražite liječničku pomoć. Osobe koje nose kontaktne leće moraju ih izvaditi. Ukoliko netko slučajno popije preparat neophodna je pomoć liječnika.

Odlaganje neupotrebljenog proizvoda i bočica:

Proizvodi koji nisu upotrebljavani i bočice, moraju se odložiti na odlagališta koja su zakonom određena. Bočice se ne smiju ponovno upotrebljavati.

Mjere upozorenja i ostale upute:

Šampon se ne smije upotrebljavati ako ste alergični na neki od navedenih sastojaka. Pri upotrebi šampona pazite da ne dođe u kontakt s očima, nosom i ustima. Zaštitite lice ručnikom. Ukoliko dođe do kontakta s očima, odmah ih isperite vodom. Posebno budite pažljivi prilikom upotrebe šampona kod djece. Trudnice i dojilje prije upotrebe trebaju konzultirati liječnika. Za upotrebu kod djece mlađe od 2 godine potrebno je također konzultirati liječnika. U rijetkim slučajevima moguća je pojava svrbeži vlasišta i crvenilo nakon upotrebe šampona. Nuspojave su u većini slučajeva blage, traju kratko i slične su reakciji kad imate uši. Nakon upotrebe operite čistom vodom sve češljeve i ostali pribor koji ste upotrebljavali za uklanjanje ušiju.

Čuvati na temperaturi do 25° C, zaštićeno od svjetlosti. Čuvajte izvan dohvata male djece!

Pakiranje:

Bočica 100 ml šampona

Related Posts

Dodajte komentar